Inglourious Basterds (Film, 2009) - MovieMeter.nl (2024)

 • 5569 berichten
 • 217 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

 • 5569 BERICHTEN
 • 217 MENINGEN

zoeken in:

Vorige123184185186Volgende

atropine

 • 146 berichten
 • 129 stemmen

29 januari 2022, 21:17 uur

Tarantino maakt gehakt van het WO2-fim genre wat al jaar en dag over ons kijkertjes wordt uitgestort. Door Adolf atypisch en veel te oud neer te zetten wordt je als kijker ook al niet serieus genomen, het is me allemaal wat. WO2 is hier het excuus voor 140 minuten entertainment van de bovenste plank. Dit is een bijzondere kijkervaring met spannende scene's met als hoogtepunt de zorgvuldig opgebouwde spanningsboog tussen de personages in de kelder van de kroeg. 5 sterren.

stratmans

 • 879 berichten
 • 894 stemmen

7 april 2022, 20:55 uur

Zalige film

DiskjockeyEast

 • 411 berichten
 • 346 stemmen

17 mei 2022, 18:30 uur

Zojuist nogmaals gekeken. Ik blijf me verbazen hoe briljant sommige scenes zijn opgebouwd. En dat langdradige dialogen zo worden geacteerd dat er een fantastische spanningsboog ontstaat en je ineens merkt dat je 15 minuten verder bent. Twee scenes springen er echt bovenuit. De openingsscene en de barkelder scene. Deze scenes zitten bij in het rijtje allerbeste filmscenes ooit. Christopher Walz is en blijft mijn grote favoriet. De balans tussen intellect en beestachtig wrede vent die hij in zijn personage legt geeft het karakter Hans Landa een spanningslaag dat grenst aan perfectie. Briljante film.

Fernando1993

 • 10 berichten
 • 2 stemmen

23 juli 2022, 13:36 uur

schandalig dat deze film zo hoog staat. Parodie op de oorlog maken? 50 miljoen doden aan het einde van de oorlog. Niet echt iets om lollig over te doen.

LITTLEHOLLYWOOD

 • 217 berichten
 • 2 stemmen

4 maart 2023, 01:06 uur

Bizarre film over WO2, soms briljant, maar evenveel veel te lange scenes die uiteindelijk heel saai worden. Cast doet het wel formidabel, het is allemaal wat boven de top, maar dat was wel de bedoeling naar mijn mening.

De gestoorde filmfanaat

 • 368 berichten
 • 260 stemmen

10 april 2023, 15:43 uur

Inglourious Basterds is een film die begint met een van de beste en spannendste openingsscène ooit. Hans Landa ( wat een heerlijke vertolking van Waltz ) en Perrier LaPadite spelen ijzersterk en bouwen de spanning hoog op vooral, wanneer je te weten komt dat de joodse familie waar Landa naar op zoek is bij Lapadite onder zijn vloer ligt. Als Landa het te weten komt verandert hij van een ¨vriendelijke¨ vent naar een ijzige Jewhunter met slechts een blik, laat hij LaPadite´s vloer aan flarden schieten. Shosanna weet te ontsnappen en rent voor haar leven, terwijl Landa naar buiten loopt, zijn pistool op haar richt, laat zakken en zegt:

¨Au revoir, Shosanna! ¨ Nou een tot ziens was het zeker.

Wat een fantastische acteur is Waltz, je gaat echt een hekel aan Landa krijgen, maar ook keihard om hem moeten lachen. Bijvoorbeeld als hij keihard moet lachen over het verhaal hoe Bridget von Hammersmark haar been heeft ¨gebroken¨. Ik lach in een scheur, nog grappiger was in dezelfde scène dat de drie Amerikanen zich voor moesten stellen als Italianen aan Landa die blijkbaar vloeiende Italiaans spreekt en luitenant Aldo Raine ( Ook een heerlijke vertolking van Brad Pitt btw ) zegt met een zwaar, zwaar Amerikaans accent ¨Arrivederci¨, toen kon je mij echt oprapen. 😂 Dat is by far een van de meest komische scènes uit de filmgeschiedenis.

De scène in de bar toen ze wie ben ik speelde is ook fenomenaal, hoe verzin je het
Ook in deze scène loopt de spanning hoog op met vele grappige stukken en dialogen dat je niet eens merkt dat je bijna 20 minuten verder bent.

En dan een van de laatste scène in de filmzaal waar de evil lach van Shosanna op het brandende witte doek te zien is, is prachtig om te zien en te luisteren, terwijl de moffen als ratten in de val zitten en de twee Basterds Hitler en de rest van de bios neermaaien. Je moet wel ballen hebben om de geschiedenis op die manier te herschrijven, maar dat doet Tarantino op een fantastische manier.

Het einde is ook wreed, maar heerlijk als Aldo Raine een swastika in het voorhoofd van Hans Landa kerft, zodat hij als mof herkend kan worden, AU!

Van mijn kant krijgt deze zalige film veel lof en een 9 is zeker verdiend.

nijkerkbert

 • 488 berichten
 • 666 stemmen

5 mei 2023, 18:18 uur

De gestoorde filmfanaat omdat jij het zo prachtig beschrijft heb ik er al weer zin in om deze vanavond voor de tigste keer te zien.

Het blijft een film met gouden scenes!

De gestoorde filmfanaat

 • 368 berichten
 • 260 stemmen

5 mei 2023, 18:25 uur

nijkerkbert schreef:

De gestoorde filmfanaat omdat jij het zo prachtig beschrijft heb ik er al weer zin in om deze vanavond voor de tigste keer te zien.

Het blijft een film met gouden scenes!

Ben benieuwd of je de film meer gaat waarderen vanavond, veel plezier. 🙂

Vidi well

 • 494 berichten
 • 632 stemmen

5 mei 2023, 22:13 uur

Ik zap toevallig langs en zit alweer ruim een uur geboeid te kijken. Wat een goede, grappige en spannende film is dit toch.

En Melanie Laurent… wat een prachtige vrouw. Daar blijf ik een zwak voor houden.

hdehoon

 • 363 berichten
 • 316 stemmen

6 mei 2023, 16:08 uur

De openingsscene is echt fantastisch, ik zat op het puntje van mijn stoel. Maar daarna ontaardt het in wat ik geweldsp*rno zou willen noemen. Het geweld wordt bijna verheerlijkt, terwijl de 'grap' mij ontgaat. Ik zie eerlijk gezegd nu pas op deze site dat het om een 'komedie' zou gaan.

Aazhyd

 • 629 berichten
 • 294 stemmen

7 mei 2023, 11:08 uur

Tsja, de term "komedie" is altijd een lastige. Deze film is er geen van lachen, gieren, brullen, maar er zitten zeker komische stukjes in. En wil je geen geweld, dan moet je niet naar een Tarantino kijken.

Ik heb persoonlijk meer moeite met het herschrijven van de geschiedenis: een stel Amerikanen die in Europa de verzetsheld gaan uithangen.

The Oceanic Six

 • 59520 berichten
 • 3964 stemmen

7 mei 2023, 11:22 uur

Aazhyd schreef:

Ik heb persoonlijk meer moeite met het herschrijven van de geschiedenis: een stel Amerikanen die in Europa de verzetsheld gaan uithangen.

Je hebt nota bene Life of Brian in je eigen top 10 staan 🙂

Dat is ook herschrijven van geschiedenis op komische wijze.

Het is toch heerlijk dat Tarantino de creatieve vrijheid neemt om zijn eigen geschiedenis te schrijven. Heb je Once upon a time in Hollywood al gezien? Daar doet hij hetzelfde.

De gestoorde filmfanaat

 • 368 berichten
 • 260 stemmen

7 mei 2023, 12:18 uur

Aazhyd schreef:

Tsja, de term "komedie" is altijd een lastige. Deze film is er geen van lachen, gieren, brullen, maar er zitten zeker komische stukjes in. En wil je geen geweld, dan moet je niet naar een Tarantino kijken.

Ik heb persoonlijk meer moeite met het herschrijven van de geschiedenis: een stel Amerikanen die in Europa de verzetsheld gaan uithangen.

Ja precies, in Life of Brian wordt de geschiedenis op een komische manier herschreven, in The Holy Grail ook btw.

Dus heb je moeite met de manier hoe Quentin de geschiedenis herschrijft of sowieso moeite met herschrijven, want dat lijkt me raar.

Aazhyd

 • 629 berichten
 • 294 stemmen

8 mei 2023, 18:22 uur

Monty Python is overduidelijk puur humor. Inglorious Basterds heeft een aantal behoorlijke serieuze scenes (de openingsscene bijvoorbeeld al). Dat geeft toch een beetje het idee alsof je de geschiedenis wil herschrijven.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind de film er niet slecht om ofzo. Maar Amerikanen nemen wel vaker in oorlogsfilms de boel over, alsof alleen Amerikanen er toe doen. Wat denk je dat de Duitsers zouden doen als er een groep ongrijpbare partizanen rond loopt? Ik hoef in Nederland alleen maar naar Putten te wijzen.

That said, vind ik die scene in het bos met de Bear Jew wel een heel sterke hoor.

Flipman (redacteur)

 • 6484 berichten
 • 1085 stemmen

9 augustus 2023, 09:44 uur

Lieve Medegebruikers, ik erger me groen en geel aan het feit dat Universal te weinig aandacht besteedt aan de home video uitgaven van sommige van hun films. Zo zie je tijdens The Bourne Identity slechts in de ondertitels wat de locatie van een scène is in plaats van in het beeld zelf. Die titel lagen zijn achterwege gebleven.

Dat geldt helaas ook voor Inglourious Basterds. Op Nederlandse Blu-ray releases en via streamingdiensten krijg je enkel een versie met een volledig zwart beeldscherm waar de hoofdstuktitels horen te staan. Geen Chapter One: Once Upon a Time in Nazi Occupied France of Chapter Two: Inglourious Basterds, etc. Gewoon een volledig zwart beeld met de ondertitels die ons vertellen wat er had moeten staan.

Nu is mijn vraag: is dit eveneens het geval op de 4K Blu-ray? Heeft iemand hier om de aan- of afwezigheid ervan bevestigen? Want in het laatste geval skip ik die.

Overigens, via de Britse en Amerikaanse Netflix waren de titels wel aanwezig, begreep ik.

Flipman (redacteur)

 • 6484 berichten
 • 1085 stemmen

9 augustus 2023, 21:05 uur

Heeft iemand enig idee?

Oekeboeke

 • 5 berichten
 • 11 stemmen

29 augustus 2023, 16:45 uur

Quentin Tarantino maak altijd goede films. deze film is geen uitzondering.

redfish71

 • 113 berichten
 • 90 stemmen

9 februari, 21:57 uur

Even geen zin om lang verhaal te schrijven

Goed
Gesprekken zijn top notch, niet puntje van de stoel, maar de wereld om je heen vervaagt.
Visueel mooi, maar dat leidt niet af, verzadiging, belichting, camera positie en kleur grading is zeer goed in deze film.
Het is een leuke film met het type van Pitt als hoogtepunt met zijn absurde gedraging en accent.
Waltz zet weer een top performance neer, al begint het onderhand wel zijn type te worden en iets te cliché.
Hilarische lach tegen het einde was grappig zeker als je beseft waarom hij zo moet lachen.
Heerlijk einde!

Minder goed:
De film voelt een beetje te langzaam aan voor mij. Had 10% sneller gemogen.
De spanning komt vooral van de tegenstelling tussen de bezetter waar je ongemakkelijk onder bent en geen nee tegen kunt zeggen en 'weten ze dat ik een dubbelagent ben', of 'is mijn cover blown'. Dat werkt goed, maar meer is het niet.
Er zit geen karakterontwikkeling in zoals in Django bijv.
Fasbender leek een grote rol te gaan vervullen, maar dat viel uiteindelijk wat tegen.
Het is een film waarin elke partij zijn eigen taal spreekt. Duitsers Duits, Fransen Frans, en Amerikanen Amerikaans en Britten Engels. Prima, zo zit de wereld in elkaar, maar het is toch net iets minder impactvol als je de talen niet dusdanig goed beheerst dat je alleen de ondertitel zit te lezen. Ik beheers die talen enigszins tot goed, maar als je dan probeert de taal zelf te volgen gaat het weer net wat te snel en wordt het lastig. Dus op zich stoer dat hij het gewoon gedaan heeft, maar het heeft zijn nadeel.

Neutraal, maar wat me wel opviel:
Weinig muziek, maar als die er is maakt die indruk.

8/10

Shadowed

 • 9006 berichten
 • 5610 stemmen

3 juni, 22:17 uur

Herzien en met een halfje verhoogd. Inglourious Basterds behoort duidelijk tot het betere werk van regisseur Quentin Tarantino. Specifiek de sterk geschreven dialogen en de uitstekende spanningsopbouw vallen positief op, waardoor bepaalde langdurige sequenties in een rap tempo wegkijken. Bijgestaan door uitstekend acteerwerk, doeltreffende oorlogsmomenten en een boel memorabele personages is het niet moeilijk om geïnvesteerd te raken in de wereld die hier wordt geschept, enkel Diane Kruger vond ik persoonlijk niet interessant. Tussendoor heeft de film af en toe de neiging om in te kakken, verder heb ik erg kunnen genieten van de relatief lange speelduur.

Vorige123184185186Volgende

Inglourious Basterds (Film, 2009) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 6095

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.