Zien wat er trending is op Twitter: Handboek voor beginners (2024)

Tweet gum team

september 1, 2023|11 min lezen

Geen enkel platform komt in de buurt van X, voorheen Twitter, als je dagelijkse updates wilt van merken, experts uit de sector, thought leaders, vrienden of beroemdheden. Korte inhoud maakt het consumeren en delen van tweets (nu posts) over actueel nieuws en gebeurtenissen eenvoudig. In feite gebruikt 69% van de Twitter-gebruikers in de Verenigde Staten het platform voor hun dagelijkse dosis nieuws. Dit is niet verrassend aangezien de meeste Amerikaanse journalisten dit sociale medianetwerk voor hun werk gebruiken. Wanneer je Twitter opent, zie je echter alleen berichten van mensen die je volgt en willekeurige gebruikers. Hoe zie je wat er trending is op Twitter aka X?

Het is een nuttige vaardigheid om te leren omdat je dan op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen in elke niche, ongeacht je locatie. Je kunt trends ook gebruiken om deel te nemen aan conversaties, je bereik te vergroten en het aantal volgers te laten groeien. Deze gids bevat stapsgewijze instructies over hoe je lokale en wereldwijde trends op het platform kunt zien. Er wordt ook uitgelegd hoe trends beginnen op X, voorheen Twitter.

Inhoudsopgave

Een persoon die bekijkt wat er trending is op Twitter in het gedeelte Verkennen van de app.

Zien wat er trending is op Twitter: Handboek voor beginners (2)

Hoe zien wat er trending is op Twitter voor het web?

Als je Twitter (nu X) gebruikt voor het web, maakt het platform het gemakkelijk om trends te vinden. Er zijn twee manieren om te zien waar iedereen het over heeft op dit sociale medianetwerk. Volg de instructies in deze handleiding om te zien wat er trending is op Twitter voor het web.

Methode 1

 1. Je moet je aanmelden bij je Twitter-account om trends te bekijken.
 2. Nadat je je inloggegevens hebt ingevoerd, brengt de website je naar je thuistijdlijn.
 3. Je ziet een grote kaart met aan de rechterkant What's Happening als titel. Zo zie je wat er trending is op Twitter. Onder deze kaart staat een knop met de tekst Show More. Klik erop en het sociale medianetwerk brengt je naar de nieuwste trends. Ga op de nieuwe pagina naar het tabblad Trending om de populairste hashtags en zinnen op het platform te zien.

Methode 2

 1. Je moet naar de pagina Verkennen van Twitter gaan. Er is een snel navigatiemenu met een snelkoppeling naar deze pagina. Zoek aan de linkerkant naar een pictogram dat lijkt op een vergrootglas. Klik erop om de pagina Verkennen te openen.
 2. Twitter brengt je standaard naar het tabblad Voor jou. In dit gedeelte zie je wat trending is op het platform en de onderwerpen die je volgt. Je kunt naar de volgende sectie gaan, Trending. Onder dit tabblad toont Twitter je de top 30 trending topics. Het is een mix van hashtags en zinnen.

Je kunt ook naar andere tabbladen gaan, zoals entertainment, nieuws en sport. Afhankelijk van wat je selecteert, zie je relevante trending content.

Zien wat er trending is op Twitter: Handboek voor beginners (3)

Hoe zien wat er trending is op Twitter Mobile?

Verwijder tweets uit het verleden in bulk met één klik

Aanmelden met Twitter

Zien wat er trending is op Twitter: Handboek voor beginners (4)

Je kunt nog steeds trends zien als je de officiële X, voorheen Twitter-app, gebruikt. In tegenstelling tot Twitter voor het web, is er maar één manier om te zien wat iedereen bezig houdt. Zo zie je wat er trending is op Twitter mobiel:

 1. Download en open de officiële mobiele app X aka Twitter.
 2. Als je het voor de eerste keer opent, wordt je gevraagd om je aan te melden bij je account. Het is niet nodig om in te loggen op je profiel. Je kunt deze stap overslaan, maar dan kun je geen interactie hebben met de berichten. Dit betekent dat je geen antwoord kunt plaatsen, de tweet niet kunt retweeten, het bericht niet kunt liken en de auteur niet kunt volgen. Je kunt de tweet wel delen.
 3. De app opent je feed als je inlogt op je Twitter-account. Onderaan zie je een navigatiebalk met verschillende pictogrammen. Tik op het vergrootglas om de pagina Verkennen te openen.
 4. Je kunt naar trends zoeken in het gedeelte Voor jou. Of veeg naar rechts om Trending te openen, het volgende tabblad.

Je kunt de bovenstaande instructies volgen op X of Twitter voor Android en iOS.

Zien wat er trending is op Twitter: Handboek voor beginners (5)

Hoe zie je wat er in jouw buurt trending is op Twitter?

Als je wilt weten wat er bij jou in de buurt gebeurt, hoef je alleen maar op X, voorheen Twitter, te kijken. Er is bijvoorbeeld een concert in de buurt. Met X alias Twitter weet je op welke wegen er een file staat, dankzij de constante updates van andere gebruikers. In deze gids lees je hoe je kunt zien wat er trending is op Twitter bij jou in de buurt.

 1. Ga naar de Explore-pagina van Twitter, die de nieuwste trends weergeeft. Volg de instructies uit de bovenstaande secties, afhankelijk van je apparaat.
 2. Op de pagina Verkennen staat er een zoekbalk boven aan je scherm. Ernaast staat een pictogram dat eruitziet als een tandwiel. Selecteer het om de instellingenpagina voor Twitter-trends te openen.
 3. Je vindt deze optie - Toon inhoud op deze locatie. Schakel deze instelling in om trends bij jou in de buurt te zien.

Het platform vraagt je om toestemming voor toegang tot je locatie. Deel je locatie en je kunt aan de slag. Als je nog steeds geen trends in je buurt ziet, laad je de pagina Verkennen opnieuw en probeer je het opnieuw. De zoekfunctie van Twitter kan je meer informatie geven over populaire onderwerpen. Uitgebreid zoeken helpt je bijvoorbeeld om tweets met de hoogste engagement te vinden.

Je kunt nog een stap verder gaan om de trends te personaliseren.

 1. Open het menu Instellingen en ondersteuning. Gebruikers van Twitter voor het web kunnen deze optie vinden onder Meer in de snelle navigatiebalk. Android- en iOS-gebruikers moeten naar rechts vegen om het snelle navigatiemenu te openen. Het is de laatste optie in dit menu.
 2. Je moet klikken op Instellingen en privacy en Privacy en veiligheid openen.
 3. Onder Gegevensdeling en personalisatie vind je Locatie-informatie. Open de instellingenpagina.
 4. Deze functie inschakelen - Personaliseren op basis van plaatsen waar je bent geweest.

Als je vaak reist, is dit een handige functie. Je ziet trends van de locaties die je bezoekt.

Hoe kun je zien wat er wereldwijd trending is op Twitter?

De bovenstaande gidsen laten je zien wat er op jouw locatie gebeurt. Je ziet ook trends voor jouw land. Wat als je X, voorheen Twitter, wilt gebruiken om het laatste nieuws wereldwijd te ontvangen? Op het platform kun je je ervaring aanpassen aan je voorkeuren. Zo zie je wat er wereldwijd trending is op Twitter:

 1. Op de Explore-pagina van Twitter moet je het tandwielvormige pictogram selecteren. Je kunt deze knop zien op Twitter voor Android, iOS en het web.
 2. Deselecteer op deze instellingenpagina Inhoud op deze locatie weergeven.

Je ziet niet langer trends in de regio waar je woont. In plaats daarvan laat het platform zien wat wereldwijd populair is. Vernieuw de pagina Verkennen als je nog steeds ziet wat er bij jou in de buurt trending is.

Als deze methode niet werkt of als je de resultaten onbevredigend vindt, is er nog een oplossing. Je kunt diensten van derden gebruiken, zoals Trends24 en RiteTag. Hiermee kun je zien wat er wereldwijd trending is.

Je kunt ook hashtag trackers gebruiken zoals TrackMyHashtag, Tweet Binder en Hashtagify. Je moet weten welke hashtags je moet volgen om trends te vinden. Het voordeel van deze tools is dat ze de trending hashtags uitsplitsen. Je weet de populariteit en wie deze hashtags in verschillende regio's gebruikt.

Zien wat er trending is op Twitter: Handboek voor beginners (6)

Hoe kun je zien wat er in andere landen trending is op Twitter?

Wat als je geen wereldwijde trends op Twitter wilt zien? Je zag bijvoorbeeld iets in het nieuws over een specifiek land. Je wilt de grondrealiteit zien van gebruikers in die regio. X, voorheen Twitter, heeft een instelling waarmee je de trends kunt wijzigen naar andere landen, ongeacht de locatie. Deze handleiding laat zien hoe je kunt zien wat er trending is op Twitter in andere landen:

 1. Je moet de instellingenpagina openen. Als je op X of Twitter voor het web bent, klik je op Meer in de snelle navigatiebalk. Deze bevindt zich aan de linkerkant van je scherm. Gebruikers van X of Twitter voor Android en iOS kunnen dit menu openen door met de rechtermuisknop over het scherm te vegen.
 2. Klik van alle instellingsopties op Instellingen en ondersteuning.
 3. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu. Selecteer Instellingen en privacy.
 4. Je moet het gedeelte Privacy en veiligheid openen.
 5. Zoek naar Content You See en open de instellingenpagina.
 6. Klik op Instellingen verkennen. Er verschijnt een pop-up op je scherm als je Twitter voor het web gebruikt. Anders ga je naar een andere instellingenpagina.
 7. Deactiveer de personalisatiefunctie - Toon inhoud op deze locatie.
 8. Als je deze functie uitschakelt, verschijnt er een nieuwe menuoptie, Verken locaties.
 9. Selecteer Ontdek locaties en zoek het land.

Ga terug naar de pagina Verkennen en kijk naar de trends. Je ziet wat populair is in het land, afhankelijk van je selectie.

Hoe mee te doen aan een trend op Twitter, nu X?

Nadat je hebt gevolgd hoe je kunt zien wat trending is op Twitter, wil je weten hoe je kunt deelnemen aan de discussie. Het is eenvoudig; je moet dezelfde hashtags of zinnen gebruiken als de populaire tweets. Er zijn echter een paar tips die je moet onthouden om optimaal te profiteren van de onderwerptrends:

 • Begrijp altijd de context van de trend voordat je erin springt. Als je door de pagina met trending gaat, zie je alleen hashtags of zinnen. Graaf dieper om te begrijpen waarom het verschijnt op de trends pagina op X, voorheen Twitter. Zo begrijp je waar mensen het over hebben en hoe ze over het onderwerp denken.
 • Neem Twitter Blue als je wilt dat meer mensen je tweets zien. Een voordeel van dit abonnementsprogramma is dat het je voorrang geeft. Als je berichten beantwoordt, is de kans groter dat ze bovenaan verschijnen. Er zijn echter ook andere factoren die de rangschikking van je antwoorden beïnvloeden.
 • Verrijk je tweets met media, zoals GIF's, foto's en video's. Het toevoegen van dit soort inhoud maakt je berichten visueel aantrekkelijk. Hierdoor zullen gebruikers eerder geneigd zijn om je tweets te bekijken en erop in te gaan.
 • Iets toevoegen aan het gesprek is een goede gewoonte. Het is niet erg als je niets te zeggen hebt over een specifieke trend. Als je een trend vindt die relevant is voor jouw niche, spring er dan meteen op in. Als iemand anders al behandelt wat jij in gedachten hebt, retweet dan de tweet. Denk eraan, probeer nooit mee te doen aan trends alleen omdat ze populair zijn.
Zien wat er trending is op Twitter: Handboek voor beginners (7)

Hoe selecteert X, voorheen Twitter, wat trending is?

Nu je weet hoe je kunt zien wat trending is op Twitter, is de volgende vraag: hoe doet Twitter dit? Verschillende factoren bepalen wat er op de trending pagina verschijnt. Om te beginnen doet het algoritme al het zware werk voor het platform.

Het houdt rekening met je huidige locatie, interesses en de mensen die je volgt om te bepalen welke potentiële trends worden getoond. Maar hier stopt het niet. Het richt zich op populaire onderwerpen in plaats van de voorkeur te geven aan oudere trends. Met andere woorden, het geeft de voorkeur aan nieuwe inhoud boven oude, zodat conversaties altijd vers zijn.

Hoe categoriseert het de tweets en discussies, vooral wanneer er dagelijks miljoenen berichten zijn? Het platform maakt gebruik van de kracht van hashtags om gesprekken te categoriseren, wat nuttig is voor gebruikers en het algoritme.

Het platform groepeert vergelijkbare hashtags onder één onderwerp. Bijvoorbeeld, #thursdaythrowback en #throwbackthursday zijn hetzelfde.

Nogmaals, alleen sommige dingen zullen een trend zetten op het platform. Omdat honderden miljoenen mensen het platform gebruiken, wil X aka Twitter ervoor zorgen dat het veilig is voor iedereen. Daarom controleert het sociale medianetwerk wat er onder trending verschijnt.

Het platform staat niet toe dat tweets die de regels overtreden een trend worden. Berichten met gevoelige inhoud, zoals inhoud voor volwassenen of afbeeldingen, komen niet in aanmerking. Elke trend die zich richt op slachtoffers van misdrijven wordt niet getrend op het platform. Berichten die gericht zijn op de privacy van minderjarigen zijn ook tegen de regels van het platform. Zoals eerder aangegeven, zullen je berichten geen trend worden als je het beleid van Twitter overtreedt. Wat als je account honderden tweets bevat met gevoelige inhoud? Met TweetEraser kun je deze tweets tegelijkertijd verwijderen. Het kan zelfs voorkomen dat je dergelijke berichten publiceert als je de functie voor automatisch verwijderen inschakelt. Zorg ervoor dat je tweets op de trending pagina verschijnen door TweetEraser vandaag nog te gebruiken!

Zien wat er trending is op Twitter: Handboek voor beginners (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 6009

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.